Activități

Acasa|Activități
Activități2022-05-01T22:43:11+02:00
Pesiunea Amada

PENSIUNEA AMADA

Ce puteți face la noi

Fără a avea pretentia de a epuiza tot ce puteti face la noi, în mijlocul unor oameni primitori și într-un cadru cu o climă plăcută, mai jos sunt prezentate idei de vacanță, de petreceri, de evenimente. Va dorim ședere plăcută la noi!

Evenimente

Evenimente private sau corporate

flowers_top

Fie că este vorba de zile de naștere, botezuri, nunți și toată gama de evenimente personale, fie că este vorba de evenimente de tip corporate, de la cele mai simple pâna la cele mai complexe, pensiunea noastră asigură un spațiu plăcut, în mijlocul unui peisaj natural curat și frumos. Punem la dispoziție nu numai spațiile de desfășurare a evenimentelor, dar și personalul binevoitor, amabil și restaurantul propriu cu preparate tradiționale variate și foarte gustoase. Mărturia noastră o reprezintă miile de oaspeți care ne-au trecut pragul!

Destinații turistice

Turism local

flowers_top

Existenţa în Comuna Lereşti a suprafeţelor ocupate de ape şi de păduri implică o biodiversitate ecologică, necesitând măsuri speciale de asigurare a echilibrului silvic şi de evitare a poluării ecosistemelor. Aceste condiţii favorizează crearea unei zone turistice care asigură condiţii optime de agrement atât pentru locuitorii comunei cât şi pentru cei din alte zone ale ţării.

Comuna Lereşti constituie punctul de plecare spre numeroase obiective de un interes turistic deosebit, cum ar fi: Castrul Roman Jidava, Mănăstirea Negru – Vodă Câmpulung, Mausoleul de la Mateiaş – Valea Mare Pravăţ, Mănăstirea Ciocanu din Bughea de Jos, Băile termale din Complexul Măgura din Bughea de Jos, Vărful Iezer, Barajul Râuşor.

Muscelul, înzestrat cu monumente ale naturii ca: Piatra Craiului, Papuşa şi Iezerul, Defileul si Cheile Dâmbovicioarei, reprezinta una din cele mai frumoase zone ale tarii.

Personalul nostru vă stă la dispozitie pentru orice informație în legătură cu obiectivele turistice locale.

Aventuri în munții Iezer

Iezer Venture

flowers_top
Ai șansa să evadezi din mediul urban, unde ești înconjurat de lucruri făcute de mâna omului și să te bucuri de frumusețea și puritatea naturii, rezultat al creației divine. Cu mașinile noastre special pregătite de off road, vei ajunge în locuri sălbatice, nepoluate și greu accesibile. Vei petrece toată ziua în natură, vei avea parte de adrenalină și multă voie bună. Te vei bucura de un prânz în stil tradițional la stână, care este inclus în preț. Vei avea posibilitatea de a zări animale sălbatice în mediul lor natural. Vei avea parte de amintiri memorabile: peisajele de vis de la stâna Strâmtu, vei experimenta viața ciobanilor la stână, te vei plimba la barajul Râușor și vei vizita cimitirul Eroilor. Echipă tânără și prietenoasă. Pe tot parcursul experienței vei fi însoțit de către noi, Eduard și Octavian. Pentru mai multe detalii accesați situl IezerVenture.

Religie și spiritualitate

Trei mănăstiri rupestre, una mai frumoasă ca cealaltă, formează un triunghi echilateral, o formă geometrică perfectă, cunoscută ca triunghiul iniţiatic, magic sau sacru al Argeşului, cu latura de 20 km. Acest traseu combina istoria cu spiritualitatea si cu misticismul si se poate face intr-o singura zi. Sunt locuri naturale impresionante prin frumusete, in care am descoperit schituri rupestre, altare ale lui Zalmoxe, biserici ctitorite de legendarul Negru Voda, pe Cavalerul Trac, o biserica cu doua altare, urme de pasi lasate in piatra, monumente ridicate in cinstea luptatorilor anticomunisti, s.a.m.d.

Mănăstirea Nămăiești

Legendele Mănăstirii Nămăieşti unește povestea bisericuţei din grotă de un păstor care ar fi dormit cu oile pe stânca în care este dăltuită biserica. Se spune, din bătrâni, că acestuia i s-ar fi arătat în timpul nopții însăşi Maica Domnului, care i-ar fi cerut să sape în piatra de sub el pentru a ajuge la locul unde era ascunsă o veche icoană.

Schitul Cetățuia Negru Vodă

Cum ieși din comuna Cetățuia, județul Argeș, brusc în fața ta, se va arăta un relief aparent ciudat, diferit dar impresionant. Este modalitatea naturii de a te avertiza că urmează ceva frumos și unic, un loc special din județ, denumită de mulți teologi “Meteora României”: Schitul Cetățuia Negru Vodă.

Zona este înconjurată de peșteri săpate în stâncă de călugării cunoscuți ca „cei ce umblă printre nori”, ce s-au stabilit aici. Peșterile sunt greu accesibile fără echipament special.

Corbii de Piatră

Din Campulung pana la Manastirea Corbii de Piatra sunt 35 km. In satul Jgheaburi, se lasa descoperita, la poalele unei stanci masive, manastirea ce dateaza din sec XIV, cu cea mai veche pictura din Tara Romaneasca, cunoscuta drept o vatra ascetica romaneasca. Prima atestare documentara este din jurul anilor 1500, cand se pomeneste reinfiintarea bisericii, dar cu siguranta are o vechime mult mai mare, fiind posibil ca pictura murala de aici sa fie cea mai veche din Romania. Bisericuta sapata intr-un perete imens de gresie are doua altare, lucru nemaintalnit in Romania, fiind se pare, o caracteristica bizantina de secol X, cu dedicatie hramului dublu. Acest sfant locas a fost inchinat domnitorului Neagoe Basarab.

Sport

Activități sportive

flowers_top

Dacă sunteți amator de sport în aer liber, într-un cadru natural excepțional, cu ape pure și aerul cel mai  curat din țară, atunci aveți multiple posibilități.

Trasee și drumeții montane sau locale

Pescuit

Pescuitul se poate efectua atât pe apele Râului Târgului sau apele din apropiere, cât și pe Barajul Râușor (cu exceptia zonei de siguranță de 500m în aval si 250m în amonte). Permisul se poate obține pe loc, în cazul unui control, iar prețul este 30 lei/zi, sau se poate achiziționa de la ANPA și DS Argeș – OS Câmpulung. Regulamentul general corespunde cu regulamentul ANPA.

Ciclism, automobilism, hardenduro

În zonă se organizează anual competiții de hardenduro (Asociația Tourmont, Cupa hardenduro Câmpulung), mountain bike (Trofeul Lupii Dacilor, MTB Academy Cup Câmpulung etc)  și automobilism (Campionatul național de de viteză în coastă Trofeul Câmpulung, Rally-Cross).

Participanții, dar și spectatorii la aceste competiții pot obține cazare și servicii de calitate la Pensiunea Amada, într-o zonă liniștită, cu aer de munte, mâncare delicioasă, care vor aduce sigur un spor și calitate în activitatea sportivă.

Manifestări culturale locale

Cultura locală

Puteți participa la obiceiurile locale sau evenimentele culturale care au loc în localitatea Lerești:

 • ‘’Dragobetele’’ ziua indragostitilor in tradiția romanesca
 •  Festivalului Covrigilor cu ou
 • ‘’Focul lui Sumedru ‘’
 • Ziua comunei Lerești
 • Festivalul de film documentar Cinepub

Patrimoniul cultural -Lista monumentelor istorice din Comuna Lerești

 • AG-I-s-A-13366  – Ruinele Bisericii din Lerești –  Sat Lerești, Comuna Lerești  –  Sec.XV
 • AG-I-s-A-13387 – Situl arheologic de la Voinești, punct “Mailatoaia” – Sat Voinești, Comuna Lerești, “Mailatoaia” pe “Malul lui Cocos” pe
  campul de la E de sat
 • AG-I-m-A-13387.01 – Castru de pamânt – Sat Voinesti, Comuna Lerești, “Mailatoaia” pe “Malul lui Cocos” pe campul de la E de sat – Epoca romană,
  sec.II,d.Hr.
 • AG-I-m-A- 13387.02 – terme – Sat Voinești, Comuna Lerești, “Mailatoaia” pe “Malul lui Cocos” pe campul de la E de sat – Epoca romană, sec.II,d.Hr.
 • AG-II-m-B-13720 – Biserica “Înălțarea Domnului” – Sat Lerești, Comuna Lerești –  1929
 • AG-II-m-B-13721 – Biserica “Sf.Îngeri” – Sat Lerești, Comuna Lerești – 1860
 • AG-II-m-B-13852 – Cămin Cultural – Sat Voinești, Comuna Lerești – 1937

Picnicuri și drumeții călare

Călărit montan

“Herghelia 7 cai” de la Nămaiești (De la pensiunea noastră puteti ajunge în Nămaiești în cel mult 30 minute cu mașina) vă poate oferi plimbări călare de o zi pe trasee de munte precum și alte activități ecvestre. Plimbarea durează circa 6 ore și include și pauza de masă unde se servesc bucate tradiționale de munte.

În Lerești activează centrul de echitație “Caii Munților” oferind drumeții călare, instructori de călărit, toată gama de activități legate de minunații prieteni ai omului – caii. Pagina de facebook este “Caii Munților” și vă recomandăm călduros s-o  vizitați: aventură, recreere, liniște, natură, sensibilitate- într-un cuvânt VIAȚĂ! 4 fotografii din mai jos sunt de pe pagina lor de FB.!

De asemenea, sunt localnici care oferă plimbări cu căruțe, cai etc…., personalul nostru de la pensiune vă poate ajuta în acest sens și, garantăm 1000% că distracția și voia bună vor fi la ele acasă – iar experiența va fi una plăcută și de neuitat.

Activități recreative

La noi

Puteți, de asemenea, să efectuati activități recreative chiar in cadrul pensiunii. Dispunem de curte și spațiu în aer liber, echipament de darts sau tenis de masă, loc de joacă pentru copii și oferim toate condițiile pentru petrecerea plăcută a timpului în cadrul pensiunii, fie că ești activ, fie că pur si simplu vrei să lenevești și să-ți incarci “bateriile”!

Destinații și activități, Blog

Centrul de echitație Caii Munților

Ești în Lerești.... poate ești chiar la Pensiunea Amada, locul nostru minunat și primitor, poate ești altundeva.... dar, oriunde ai fi, dacă simți nevoia unei decuplări de la viața tumultoasă, trepidantă și uneori obositoare a orașului și vrei să întâlnești oameni frumoși care te vor conduce într-o experiență frumoasă,  aproape de prietenul și sprijinul omului - calul -  poți lua legătura cu cei de la Caii Munților din localitatea noastră. Pagina de facebook este AICI (Caii Munților ) - tot acolo vei afla si datele de contact, precum și multe imagini și clipuri video. Mai jos [...]

By |mai 1st, 2022|Categories: News|Tags: , , , |Comentariile sunt închise pentru Centrul de echitație Caii Munților

Bunătăți de Paște de la Pensiunea Amada

COȘUL CU BUNĂTĂȚI DE PAȘTE 2022!!! OFERTĂ - 850 lei/coș în loc de 950 lei (de la 2 coșuri comandate); se poate achita și cu VOUCHERE DE VACANȚĂ;  PRELUĂM COMENZI PÂNĂ PE 10 APRILIE; Anul acesta, de Paște, meritați să petreceți mai mult timp de calitate alături de cei dragi în jurul meselor tradiționale cu bucate gustoase. Așadar, nu mai pierdeți zeci de ore în bucătărie, gătind... lăsați-ne pe noi să o facem cum știm mai bine. La poalele munților Iezer-Păpușa, în satul muscelean Lerești, la pensiunea Amada, gătim bucate cu gust autentic, din ingrediente locale [...]

By |martie 30th, 2022|Categories: News|Tags: , , , , |Comentariile sunt închise pentru Bunătăți de Paște de la Pensiunea Amada

Ofertă de bunătăți de la munte de la Pensiunea Amada Lerești

Păstrăm tradiția și de Sărbători aducem în casele d-voastră gustul autentic al bucatelor românești de la munte, din satul argeșean Lerești, de la pensiunea Amada: * Iahnie de fasole făcută în tuci, la foc domol de lemne de fag, cu ciolan fraged rumenit în cuptor; * Coaste de porc speciale, gătite lent în cuptor, cu varză călită la ceaun; * Sărmăluțe fierte la tuci, făcute cu varză murată în beciul nostru și carne proaspătă de porc de la producătorii locali; * Murături țărănești mixte (varză, gogonele, conopidă, castraveți etc) proaspăt murate în butoaie de lemn, în [...]

By |octombrie 25th, 2021|Categories: Uncategorized|Tags: , , |Comentariile sunt închise pentru Ofertă de bunătăți de la munte de la Pensiunea Amada Lerești

Fotograf evenimente

Aveți un eveniment la Pensiunea noastră și nu ați reușit să contractați un fotograf sau nu v-ați gândit la acest lucru încă? Sau poate că veniți de departe și nu cunoașteți fotografii din zonă și nici nu reușiți să aduceți un fotograf din zona dumneavoastră! Situațiile pot fi multe.... În acest caz, Pensiunea noastră vă poate pune la dispoziție fotograf profesionist cu experiență. Fotografie botez, nuntă, cununie, majorate, absolvire, fotografie pentru copii și familie etc etc...orice fel de eveniment!   servicii fotografie evenimente botez, nuntă, cununie etc...   Situl web unde puteți lua legătura [...]

By |octombrie 2nd, 2021|Categories: News|Tags: , , , , |Comentariile sunt închise pentru Fotograf evenimente

Pensiunea Amada Lerești plimbare cu caii și căruțele- distracție la maxim

Întotdeauna este o plăcere să fi in apropierea unei ființe atât de minunate precum calul. Caii au fost folosiți de către oameni din timpuri străvechi, contribuind la nașterea civilizațiilor, la comerț, în lupte, în agricultură, practic în toate domeniile esențiale supraviețuirii omului. Copiii care sunt în apropierea cailor, chiar si pentru o zi, învață să respecte acest prieten de nădejde al omului, învață să-l iubească și constată cu bucurie că, deși calul este atât de mare în comparație cu ei, nu este nici un motiv de teamă, din contră, caii sunt foarte prietenoși și echilibrați și, [...]

By |septembrie 5th, 2021|Categories: News|Tags: , , , , , , , , , |Comentariile sunt închise pentru Pensiunea Amada Lerești plimbare cu caii și căruțele- distracție la maxim

Pensiunea Amada – Hard Enduro Câmpulung

O dată pe an se organizează în imprejurimile orașului Cupa Hard Enduro Câmpulung, sub egida FRM. Pentru cei doritori să participe la eveniment, fie ca spectatori, fie ca participanți, pensiunea noastră vă așteaptă cu plăcere. Traseul de la pensiune la locul evenimentului se parcurge în 18 minute.   Pagina de Facebook a evenimentului  este AICI. Mai multe detalii referitoare la traseu, participare și înscriere găsiți pe situl Asociației care organizează evenimentul Hard Enduro 2021, ca și alte evenimente interesante și frumoase, la adresa de  AICI.   Pensiunea Amada - Hard Enduro Câmpulung

By |iulie 28th, 2021|Categories: News|Tags: , , , |Comentariile sunt închise pentru Pensiunea Amada – Hard Enduro Câmpulung

Pensiunea Amada vizită la Mausoleul Mateiaș

Mausoleul de la Mateiaș este situat la 16 minute de mers cu mașina, 12 Km de la Pensiunea Amada.   traseu pensiunea amada catre mausoleul mateiaș   Mausoleul Eroilor din comuna Valea Mare-Pravăț, județul Argeș, cunoscut și sub numele de Mausoleul de la Mateiaș, este un monument dedicat eroilor din Războiul de Întregire Națională dintre anii 1916-1918. Este situat pe Drumul european E574 (DN 73), la 11 km de Câmpulung, 12 Km de Pensiunea Amada spre Brașov, pe Dealul Mateiaș. Monumentul este înscris la poziția nr. 1010, cu codul AG-IV-m-A-14017, în „Lista monumentelor istorice”, [...]

By |iunie 3rd, 2021|Categories: News|Tags: , , |Comentariile sunt închise pentru Pensiunea Amada vizită la Mausoleul Mateiaș

Vizită la Mănăstirea Negru Vodă – Pensiunea Amada

Mănăstirea Negru Vodă este o mănăstire ortodoxă de călugări din Câmpulung Muscel, ctitorită în secolul al XIV-lea de către Radu Negru Vodă și este situată la intrarea dinspre Pitești, pe Strada Negru Vodă, nr.64. Biserica este înconjurată de ziduri de piatră și are la intrare un turn clopotniță înalt sub aspectul unei fortărețe, servind adesea ca loc de apărare și reprezintă o construcție monumentală specifică arhitecturii secolului al XVII-lea din Muntenia. Ansamblul Mănăstirii Negru Vodă a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din Județul Argeș din anul 2011, având codul de clasificare AG-II-a-A-13547 și este alcătuit [...]

By |mai 20th, 2021|Categories: News|Tags: , , |Comentariile sunt închise pentru Vizită la Mănăstirea Negru Vodă – Pensiunea Amada

Pensiunea Amada – vizită la Mănăstirea Namăiești

Mănăstirea Nămăești este situată în satul Nămăești, comuna Valea Mare-Pravăț, județul Argeș.       Așezată la 5 km nord est de Câmpulung, Mănăstirea Nămăiești, se află într-o zonă cu străvechi urme istorice, săpată într-o stâncă de mâini necunoscute și datată din prima jumătate a secolului al XVI-lea (1547), când Mircea Ciobanu îi lasă lui Jupân Dumitru drept ocină în satul Nămăiești, dar condiția ca, dacă nu va avea urmaș, proprietatea să rămână bisericii din stâncă. Nu se cunosc date exacte privind întemeierea schitului, dar legende transmise oral, din moși strămoși, în satul Nămăiești pomenesc și [...]

By |mai 16th, 2021|Categories: News|Tags: , , , |Comentariile sunt închise pentru Pensiunea Amada – vizită la Mănăstirea Namăiești
Load More Posts

CONTACT

Petrece vacanța la noi!

REZERVĂ