PROMISIUNEA NOASTRĂ

Momente perfecte

Suntem aici pentru tine și cei dragi ție

Pensiunea Amada s-a născut din dorința noastră de a avea un loc confortabil în mijlocul naturii unde să ne putem bucura de avantajele vieții moderne, împletite cu viața tihnită a satului, obiceiuri și mâncare bună. Am vrut un loc pe placul nostru și am pus cărămidă peste cărămidă și a ieșit acest proiect minunat. Din 2008 avem locul în care ne simțim acasă și deschidem porțile celor care au aceleași valori ca ale noastre. Astfel am început să ne extindem familia din care și tu poți face parte. Ne-au călcat pragul peste 5000 de prieteni, care fiecare și-a adus prietenii. Ne lăudăm și suntem lăudați pentru peisaj, sunetul râului care e la câțiva metrii de curtea noastră, pentru evenimentele și ideile noastre și să nu lăsăm pe ultima poziție mâncarea care a primit aprecieri în mai bine de 20 de limbi ale lumii. Ne place să fim săritori pentru prietenii noștrii și să le îndeplinim cât de multe dorințe posibile. În ultima perioada cei care ne calcă pragul spun că vin special pentru focul de tabără și berbecuțul la proțap, restul reprezintă un mare bonus pentru ei. Am găzduit în restaurantul nostru mai bine de 300 evenimente de tot felul si de toate mărimile. Avem prieteni de toate vârstele, cu exigențe bine definite pe care de cele mai multe ori am reușit să le depășim cu mult. Și nu ne lăudăm acum ?

Pensiunea Amada Lerești

Lerești

locul unde ne găsești

Comuna Lereşti este situată în nordul Judeţului Argeş, în pitoreasca zonă a Muscelului… Monumente ale naturii ca Piatra Craiului, Păpuşa şi Iezerul, Defileul Dâmbovicioarei şi cheile Dâmboviţei, minunatele locuri de odihnă ca Lerești, Voina, Brusturet, Dealul Sasului, Valea lui Ivan, îi conferă un statut aparte…

Din şoseaua naţională Piteşti – Câmpulung – Braşov – D.N. 73, la kilometrul 54 se desprinde spre stânga un drum judeţean, asfaltat, care duce la baza masivului Iezer – Păpuşa. Acest drum judeţean trece prin satele Voineşti (2km) şi Lereşti (5km) care, împreună cu satul Pojorâta, situat la nord, formează azi Comuna Lerești – Muscel…

Lereştiul este așezat pe partea stângă a apei “Râul Târgului” , străbătuta de drumul judeţean 734. Comuna este străjuita armonios de două dealuri lungi şi împădurite. La răsărit se află prelungirea culmii muntelui Strâmtu, numită “Plaiul Oilor”, deoarece pe aici primăvara urcau oile la munte, la păşunat şi tot pe aici, toamna coborau. Acest deal are 970 m în punctul numit “Poiana Fântânii” şi 1.074 m în cel numit “Poiana Fetii”.

La apus localitatea este străjuită de culmile “Pojorâta” şi “Coasta Râului”, prelungirile muntelui “Lalu” (care se lasă înspre sud până pe platoul “Grui”, la vest de Câmpulung) având următoarele cote: la sud în punctual numit “Măgura” 889 m, către centrul comunei, “în vârf la Iaru” 800 m, iar în partea de nord în punctul numit “Ferigi” 887 m.

Valea în care este aşezată comuna are o altitudine cuprinsă între 660 m la sud, 730 m la nord, altitudinea nucleului principal fiind de 665 m. Pe fundalul nordic al comunei se proiectează semeți munţii “Păpuşa”, de 2.391m şi “Iezerul Mare” de 2.462 m. La est se afla muntele „Strâmtu” de 1.375 m, iar la vest „Lalul”, de 1.111 m, împăduriţi aproape până la vârfuri.